Az újrakapcsolódásról: Reconnection collection #1

Mintha valami megszakadt volna. Talán jól van így. Talán olyasvalami ért véget, amiért nem kár, és most lehetőség nyílik újat építeni a régi helyébe.

De talán nincs is vége, csak elhangolódtam, valami zavarja az adást, új frekvenciára kell átállni.

És előfordulhat, hogy visszatekintve úgy tűnik, egyáltalán nem is volt kapcsolat.

Újrakapcsolódás: észreveszem-e a szükségességét?

Észreveszem-e a kapcsolódás lehetőségét?

Visszarendeződni a test–lélek–szellem egységébe; felvenni a kapcsolatot a leszakadt részekkel.

– Egész vagyok.

Visszakapcsolódni a múlt–jelen–jövő kontinuumába. Megismerni és visszavenni a múltat. Megélni a jelent, s a jövőt a Kegyelemre bízni.

– Áramlásban vagyok.

Újrakapcsolódni a Földdel, az Éggel, s a kettő közt: Önmagammal. Visszatalálni magamhoz, meggyökerezni saját létezésemben. Hazajutni végül.

– Önazonos vagyok.

Kijelölni a határaimat. Amiről Farkas Flóra nagyszerű metaforája szól:

 

„A háromszögnek fel kell adnia háromszög mivoltát ahhoz, hogy egy kör alakú világban ne súrlódjon. (…) Énvesztett állapot ez, ahol többé nem emlékezünk háromszög mivoltunkra, mert már oly rég feladtuk a határainkat, amelyek háromszöggé tettek bennünket. (…) Az út: (…) megszeretni saját másságunkat, egyediségünket.” 


– Megismételhetetlen vagyok.

De nem fogjuk-e akadályozni egymást a kör háromszögesítésével? Talán, ha a háromszög csúcsait a felvállalt önazonosság, nem pedig az egó allűrjei adják, akkor fogaskerekekként kapcsolódunk össze más háromszögekkel – és a gép forog. Persze nem minden fogaskerék illik össze a másikkal. A mi dolgunk megtalálni azt a helyet, ahol magunkban egészként, másokat is segítve részt vállalunk a Nagy Terv működtetésében.

– A helyemen vagyok.

Megérteni, hogy a Szent Háromságot nem kívül kell keresni, mert a részei vagyunk. Újracsatlakozni a mindenséggel. Visszatalálni a teremtésbe és felelősséget vállalni benne saját teremtéseinkért.

– Felismerem életem Szent Háromságait.

– Újrakapcsolódom.